Ketil Koppang

Koselig småbruk i landlige omgivelser.

Gjerstadveien 1738 , 4980 Gjerstad

Prisantydning

2 475 000,-

Type lokale
Gårdsbruk/Småbruk
Areal
141 m²
Bruttoareal
175 m²
Eieform
Eier (Selveier)
Tomteareal
32415 m²
Byggeår
1850
Energimerking
G

Velkommen

Velkommen til Gjerstadveien 1738. Idyllisk småbruk i naturskjønne omgivelser. Her finner man et bolighus som de senere årene har blitt oppgradert betydelig. Her har man både garasje, låve og eldhus som gir eier store muligheter. Boligen er lys og fin og hovedetasjen har gang med skapplass. Videre er det kjøkken med nyere innredning, samt spisskammers med lagringsplass. Stue og spisestue som har godt med vinduer som gir mengder av lys. Generelt har disse rommene et moderne preg sammen med elementer fra huset som viser at det har en historie.

Beliggenhet

Småbruket ligger i landlige omgivelser med enkel avstand fra E 18. Eiendommen ligger landlig til med flott utsikt over området som består av spredt bebyggelse og jorder. Eiendomen ligger idyllisk til med bebyggelse. Eiendommen består av våningshus, stor garasje, uthus, og eldhus. Det er ca 4 km til kommunesentrum som har fasiliteter som daglivareforretning,bibliotek, besinsstasjon etc. I nærområdet er det ogås en lokal baker (Gjerstadbakeren), hvor man kan kjøpe rykende ferske bakevarer hver fredag.

Adkomst

Via Gjerstadveien. Se kart.

Jord, skog og tun

Eiendommen ligger fordelt på områder, hvor en ligger samlet rundt tunet og en del som ligger ca 1 km i luftlinje nordover. Fulldyrket areal på ca 10,5 daa 18,2 daa skog, hvorav 18,1 daa er uproduktiv og ca 0,1 da av høy bonitet. Resten av eiendommen ca 2,6 daa er tun og adkomstveier etc. Totalt areal på eiendommen er på ca 32,4 daa.

Jakt

Det ligger ingen jaktrettigheter på eiendommen.

Innhold og standard

Våningshusett:

Bruksarealet totalt:
Kjeller: 9 kvm
1.etg: 60 kvm
2.etg: 60 kvm
Loft: 26 kvm
Sum bygning: ca 155 kvm
Sekundærrom i boligen er boder, trapperom, spiskammer og bod.

Primærrom totalt:
1.etg: Trapperom, entre, kjøkken, spisestue, stue.
Ca 58 kvm.
2.etg: Gang, bad, stue, 2 soverom
Ca 60 kvm
Loft: Gang, 2 soverom
Ca 23 kvm.

Sum totalt 141 kvm.

Sum bruttoareal 175 kvm

Meget sjarmerende og idyllisk småbruk i flotte omgivelser. Her finner man et bolighus som de senere årene har blitt oppgradert betydelig. Her har man både garasje, låve og eldhus som gir eier store muligheter. Boligen er lys og fin og hovedetasjen har gang med skapplass. Videre er det kjøkken med nyere innredning, samt spisskammers med lagringsplass. Stue og spisestue som har godt med vinduer som gir mengder av lys. Generelt har disse rommene et moderne preg sammen med elementer fra huset som viser at det har en historie. Vedovn for rask og god oppvarming. Oppe er det hele tre soverom hvorav ett har ekstra god plass. Badet er flislagt og har pen innredning og i tillegg til dusj og wc er det opplegg for vaskemaskin. Loftet har to soverom og det ene har kott med oppbevaringsmuligheter og det andre har alkove. Ute er det varanda som er på to sider av huset som gjør en flott uteplass og en god mulighet til å nyte været eller en middag om ønskelig.

Garasjen er meget romslig og har god plass til bil, verktøy og leketøy. Arealer: 71 kvm BTA og 66 kvm BRA

Eldhuset har en vedbod, samt gang og en stue som nærmest setter en ett hundre år tilbake i tid. Meget fin og stemningsfull stue. Arealer: 41 kvm BTA og 37 kvm BRA

Låven har mengder av plass, som rommer både hønsehus, isolert verksted, stall og ellers mye plass. Her er det mange muligheter. Arealer: 175 BTA.

Oppvarming, piper og ildsteder

Oppvarming med ved og strøm. Det er innstalert varmepumpe. Det er varmekabler i bad.

Reguleringsforhold

Eiendommen ligger i i et LNFR område (areal for spredt bolig- fritid- eller næringsbebyggelse. Uregulert område.

Diverse

Da det ikke er ajourført målebrev for eiendommen er oppgitte areal kun å betrakte som et omtrentlig areal, og hverken selger eller oppdragstaker kan innestå for at dette er korrekt. Oppgitte arealer er innhentet fra kommune og evnt. takstmenn.

Vasking og rydding: Eiendommen selges slik den fremstår ved visning. Boligen(e) overtas ryddet og rengjort, øvrige bygninger og utearealer overtas som det fremstår ved visning og vil ikke bli ytterligere ryddet eller rengjort.

Selger forbeholder seg retten til å ta med seg det han ønsker av løsøre og tilbehør.
Boligen har gjennom årene gjennomgått opgraderinger og framstår som pen og godt vedlikeholdt og har en normal god standard. Se forøvrig tilstandsrapport avholdt av Thomas Kildahl den 12.06.2017.
Ved skogteig er det skilt ut en boligtomt til sønn av tidligere eier. Denne er ikke overskjøtet og må antas å følge eiendommen.

Prisantydning inkl. omkostninger

2 475 000,- (Prisantydning)

Omkostninger

——————————————————–
2 475 000,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Odel – Konsesjon

Det er ikke konsesjonsplikt i henhold til konsesjonsloven. Det er kjøpers risiko og kostnad å oppnå konsesjon.
Det er ingen odelsrett på eiendommen.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne boligkjøperforsikring. Forsikringen gir kjøper bistand etter avhendingsloven og dekker all advokatbistand, skadetakster og utgifter til rettsapparatet. Forsikringen har ingen egenandel. Forsikringen tegnes senest på kontraktsmøtet. Les mer om forsikringen i salgsoppgaven.

Oppgjør

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post eller SMS til ansvarlig megler på oppdraget eller il fax nr. 69 10 17 81. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt.
Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen.
Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen.
Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis.
Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet.

Solgt ‘som den er’

Eiendommen selges i den forfatning den er under visning. Salget følger Avhendingsloven § 3-9: Endå eigedomen er selt ‘som han er’ eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut i frå kjøpesummen og tilhøva ellers. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. Kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Opplysninger om innvendige arealstørrelser i salgsoppgaven er hentet fra takst på eiendommen. Opplysninger i salgsoppgaven er godkjent av selger.

Bjørn Fosby

Eiendomsmegler MNEF

bjorn@koppanglandbruk.no Kontakt oss

Gjerstadveien 1738 , 4980 Gjerstad

FINN.NO Plugin by HIRVI