Ketil Koppang

Rygge – Herskapelig, landlig eiendom med fasjonabelt bolighus, stall, lysthus, garasje mm.

Noatunveien 51 , 1570 Dilling

Prisantydning

15 900 000,-

Kommunale avg.: 27 178,-

Type lokale
Gårdsbruk/Småbruk
Areal
507 m²
Bruttoareal
834 m²
Eieform
Eier (Selveier)
Tomteareal
7344 m²
Byggeår
1905
Energimerking
D

Velkommen til Noatun

Eiendommen Noatun ligger kun 8 minutters kjøring fra Moss sentrum og kan betegnes som landlig, men sentralt. Eiendommen er bygd opp fra begynnelsen av 2000-tallet og frem til i dag i en herregårdspreget og høy klasse. Et massivt smijernsgjerde omslutter tomten og setter standarden. Bolighuset er totalrestaurert på begynnelsen av 2000-tallet. Med sine ca. 450 kvm. er det store, romslige rom og god plass. Meget gode takhøyder og rikt på særpregede detaljer. På 2000-tallet ble det også bygget en 5-dobbel garasje, et vakkert lysthus, stall/driftsbygning og innhegning for hest.

Beliggenheten gjør at man kan ha en rimelig avstand til arbeidsplassen, men gjennom bygningene ligger det til rette for hjemmekontor og kontor for egen virksomhet. Muligheten for hestehold gjør at man kan dyrke sin hobby her. En slik eiendom som Noatun finnes det ikke maken til. Her bør man benytte muligheten om man er på jakt etter det spesielle, særpregede og mangfoll av detaljer.

Beliggenhet

Noatun ligger få minutters kjøring fra Moss sentrum og E6.
Både barnehager, barneskoler, ungdomsskole og videregående skoler ligger ligger innenfor få kilometer. Det samme gjør butikker, serveringssteder og servicetilbud i både Rygge og Moss, blant annet Rygge storsenter og tettestedet Halmstad. Oslofjorden og Larkollen ligger mot vest, attraktive sommersteder med hyttebebyggelse. Evje Golfpark med Moss & Rygge Golfklubb ligger bare noen minutter unna. Rygge kirke ligger noen hundre meter i fra.

Avstander med bil:
Moss sentrum: ca. 8 min.
E6: ca. 4 min.
Rygge storsenter: ca. 5 min.
Oslo sentrum: ca. 54 min.

Adkomst

Fra E6:
Ta av E6 i Årvollkrysset, og følg veien rett frem mot første rundkjøring. Ta til venstre i rundkjøringen inn på Ryggeveien. Ta deretter til høyre i første rundkjøring og inn i Larkollveien. Etter ca. 1,4 km. ta til venstre inn på Kirkeveien og følg denne i ca. 2,2. Noatun ligger her på høyre side.

Det vil bli skiltet ved fellesvisninger.

Tomten

Tomten er på 7 344 kvm. og hele arealet er opparbeidet. Og det er heller ingen lettvint og enkel opparbeidelse. Et ca. 315 meters smijernsgjerde med 109 plassbygde søyler omkranser eiendommens grenser og gir et herskapelig preg både sett utenfra og fra tomten. En stor smijernsport med automatisk portåpner med innkjøring til gårdsplassen. Ca. 1500 kvm. av arealet er belagt med belegningsstein, frem til bolighuset, garasjen og stallbygget. Kantstein av granitt i overgangen til hagen. Midt på tomten er en rundkjøring med en fontene som midtpunkt. For øvrig er det meste av arealet opparbeidet hage, og søndre del av tomten er opparbeidet med innhegning for hest. Blant annet ligger det et fôrhus her. I hagen er det også en trivelig paviljong med sitteplasser som gir assosiasjoner til grekenland. Det kanskje mest iøyenfallende på avstand er en rekke store eiketrær i hagen. Disse gir en lun atmosfære i hagen og tilbyr skygge på deler av tomten på varme dager. Samtidig er tomten såpass romslig at man har sol hele dagen.

Innhold og standard

Navnet Noatun stammer fra norrøn mytologi (Nóatún) og var guden Njords bolig. Bolig for guder, gudebolig, er et sterkt superlativ men det er ingen tvil om at dette bostedet har gode kvaliteter over seg.

Bolighuset:
Bruksareal:
1. etasje: ca. 228 kvm.
2. etasje: ca. 220 kvm.
Sum bygning: ca. 448 kvm.

Primærrom:
1. etasje: Hall, gang, bad, vaskerom, stue, kjøkken, spisestue, trapperom, toalettrom og to soverom. ca. 218 kvm.
2. etasje: Stue, bad, walk-in-closet, tre soverom, toalettrom og to ganger. ca. 214 kvm.
Sum bygning: ca. 432 kvm.

Eiendommen og bolighuset startet en omfattende restaurering i 2002, og det aller meste ble skiftet ut og forbedret fra det opprinnelige. Huset gjennomgikk både tilbygninger og påbygninger. Blant annet er huset etterisolert i både vegger og tak, utvendig kledning og taktekking er skiftet, det samme med vinduer. Det ble satt inn solreflekterende vinduer som blant annet hindrer innsyn på dagtid. I tillegg til innvendig oppussing og ominnredning. En gjennomgående god takhøyde i begge etasjer sørger for en luftig romfølelse. Noen av rommene er dekorert med håndmalte tak, og det finnes flere detaljer i utsmykningen som kun finnes her.

Kjøkkenet har en smakfull innredning som er spesialbestilt og laget av møbelsnekker. En stor kjøkkenøy midt i rommet. Det er utstyrt med integrerte hvitevarer, slik som oppvaskmaskin, platetopp, stekeovn, mikro og kjølehjørne. I tillegg er kjøkkenet utvidet med en vinterhage med glass i både vegger og tak. Dette sørger for godt lys inn på kjøkkenet. Utenfor vinterhagen er det en lun veranda. Det er montert en uttrekkbar pergola som gir god skjerming og intim stemning.
Det er to gode bad i huset, i tillegg til egne toalettrom og vaskerom. Hovedbadet i 2. etasje er av en meget romslig størrelse og har flislagte gulv og vegger med Versace-fliser. Det er både et innebygget badekar og dusjnisje.

De 5 soverommene er fordelt med to rom i 1. etasje og tre rom i 2. etasje. I gangen utenfor hovedsoverommet i 2. etasje er det et walk-in-closet/omkledningsrom med delikate og gjennomtenkte løsninger. Hovedsoverommet er romslig og har utgang til balkong som vender mot gårdsplassen. Stuen i 2. etasje er også av en meget romslig størrelse og har blant annet utgang til veranda.

Lysthuset:
Bruksareal:
1. etasje: ca. 75 kvm.
Sum bygning: ca. 75 kvm.
I lysthuset er det ett, åpent rom på hele arealet. Den 8-kantede fasongen har man også innvendig, med solreflekterende vinduer rundt det hele som hindrer innsyn på dagtid. Innvendig er hele himlingen utsmykket med takmaleri. Både vegger og gulv er flislagte. Det er også en vegg med oppmurt peis for innsats, og veggnisjer med utsmykning.

Primærrom:
1. etasje: Disponibelt rom/kontor. ca. 75 kvm.
Sum bygning: ca. 75 kvm.

Garasjen:
Én etasje, bruksareal ca. 122 kvm.
Garasjen er bygget i vinkel og har totalt tre, automatiske leddporter. Innvendig er det montert en skinne til traverskran (følger ikke). Garasjen er også innredet med et romslig bodrom i bakkant. På baksiden av garasjen er det et taksutspring for lagring av ved osv.

Driftsbygning med stall:
Én etasje, bruksareal ca. 84 kvm.
Bygningen fungerer dels som garasje og dels som stall med utstyrsrom. Det er også innredet med et enkelt kjøkken og oppholdsrom. Det er innlagt varmt- og kaldtvann i bygningen.

Vask-/fôr-bygning for hest:
Én etasje, bruksareal ca. 8 kvm.

Oppvarming, piper og ildsteder

Det er tre piper i bolighuset tilknyttet vedfyring. På kjøkkenet er det oppført en elementpeis med innsats. I hovedstuen er det en gedigen, særpreget, åpen peis. Det opplyses at det er noe dårlig trekk i denne peisen og den har vært lite i bruk. I tv-stuen er er det en etasjeovn med vedfyring, og i stuen i 2. etasje er det installert en vedovn.
For øvrig er det vannbåren gulvvarme i tilbygget, og elektrisk gulvvarme i eldre del. Det er videre også et balansert ventilasjonsanlegg med vannbårne varmesløyfer. I forbindelse med restaureringen i 2002 ble både vegger og tak etterisolert.

Reguleringsforhold

Eiendommen ligger i et uregulert område.
Iht. kommuneplanen for 2011-2022 er eiendommen avsatt med formål LNFR (landbruks,- natur- og friluftsområde samt reindrift).
Kommuneplanen kan fåes i sin helhet hos oppdragsansvarlig.

Diverse

Da det ikke er ajourført målebrev for eiendommen er oppgitte areal kun å betrakte som et omtrentlig areal, og hverken selger eller oppdragstaker kan innestå for at dette er korrekt. Oppgitte arealer er innhentet fra kommune og evnt. takstmenn.

Vasking og rydding: Eiendommen selges slik den fremstår ved visning. Boligen overtas ryddet og rengjort, øvrige bygninger og utearealer overtas som det fremstår ved visning og vil ikke bli ytterligere ryddet eller rengjort.

Selger forbeholder seg retten til å ta med seg det han ønsker av løsøre og tilbehør. Diverse lysekroner er ikke fastmontert og følger ikke uten at det er avtalt. Rådyrstatuer i hagen medfølger ikke.

Odel – Konsesjon

Eiendommen er konsesjonsfri og odelsfri.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne boligkjøperforsikring. Forsikringen gir kjøper bistand etter avhendingsloven og dekker all advokatbistand, skadetakster og utgifter til rettsapparatet. Forsikringen har ingen egenandel. Forsikringen tegnes senest på kontraktsmøtet. Les mer om forsikringen i salgsoppgaven.

Oppgjør

Kjøpesum og omkostninger skal være innbetalt til meglers klientkonto før overtagelse. 10 % av kjøpesummen forutsettes innbetalt som forskudd ved underskrift av kjøpekontrakt. Forskuddsbeløpet må være fri kapital, dvs. at det til innbetaling av forskuddsbeløpet fra långiver ikke må være knyttet vilkår som medfører at selger ikke kan disponere beløpet Forskuddsbeløpet blir stående på meglers klientkonto frem til beløpet kan disponeres av selger i.h.h.t. rundskriv fra Finanstilsynet nr. 7/2014 punkt 3.3 3. ledd. Selger opptjener renter på beløpet fra kontraktsdato. Hvis kjøper ikke ønsker en hjemmelsoverføring av eiendommen til seg, må det tas forbehold om dette i budet.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post eller SMS til ansvarlig megler på oppdraget eller il fax nr. 69 10 17 81. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt.
Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen.
Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen.
Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis.
Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet.

Solgt ‘som den er’

Eiendommen selges i den forfatning den er under visning. Salget følger Avhendingsloven § 3-9: Endå eigedomen er selt ‘som han er’ eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut i frå kjøpesummen og tilhøva ellers. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. Kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Opplysninger om innvendige arealstørrelser i salgsoppgaven er hentet fra takst på eiendommen. Opplysninger i salgsoppgaven er godkjent av selger.

Kim André Johansen

Eiendomsmegler MNEF

kim@koppanglandbruk.no Kontakt oss

Noatunveien 51 , 1570 Dilling

FINN.NO Plugin by HIRVI