I salg nå! Kommer for salg! Jeg vil selge! Jeg vil kjøpe

Lagmansholm Herregård i Sverige – ca. 40 min. fra Gøteborg – Vakkert landsted med rideanlegg, leieinntekter ++

Prisklasse:

Kr. 19 500 000,- NOK + omk.

Vi har gleden av å presentere Lagmansholm Herregård i Sverige for salg. Herregården ligger ca. 40 minutters kjøring nord for Gøteborg og ca. 3 og en halv time fra Oslo.

Godset Lagmansholm beliggende ved Vårgårda, omtales første gang skriftlig i år 1546. Godsets første, kjente eier var Karl IX´s riksråd Erik Abrahamsson Leijonhufvud.  Lagmansholm ble herregård på 1600-tallet. Det var gitte kriterier for å oppnå status som herregård under den tiden. Blant annet skulle eieren være adelig og det skulle være et standsmessig hovedhus. Frem til 1800-tallet var herregårder fri fra skatt, det var et av adelens privilegier. Dagens praktfulle og velordnede herregård er en sann fryd for øyet. Den er særdeles representativ og romslig med sine 19 rom fordelt på tre etasjer, og et bruksareal på ca. 600 kvm. Det er i tillegg to parstilte sidebygninger som gir ytterligere ca. 400 kvm. som sammen med hovedbygningen utgjør et klassisk herregårdstun.

Samtlige bygninger har varsomt blitt restaurert med stor forsiktighet og fingerspitzengefühl for å bevare det unike interiøret. Her finnes det gamle tregulv, stilfullt påvirket av tidens tann, med dekorativ patina, originale dører, brystningspaneler, velbevarte takmalerier, flere kakkelovner og peiser som vitner om en svunnen tid. Kjøkken, bad og toaletter er restaurert og det er installert vannbåren bergvarmeanlegg i alle tre husene (hovedbygningen og sidebygningene).

I tillegg er det et fullfunksjonelt, moderne rideanlegg bygget med gjennomtenkte materialvalg for å matche dagens krav. Her er det staller, ridehus, paddocker, inngjerdinger og treningsbaner. I området er det også godt med rideveier som innbyr til herlige naturopplevelser.

Dersom du skulle være interessert, eller kjenner noen som kan være det, bare ta kontakt for mer informasjon.

Eiendomsmegler MNEF
Kim André Johansen

Mobil
92806306

Epost
kim@koppanglandbruk.no

Meld din interesse Se flere eiendommer

Lagmansholm Herrgård, 447 95 Vårgårda, Sverige